Лестър продължава без победа като гост от началото на сезона, след като днес тимът на Клаудио Раниери отстъпи с 0:3 при визитата си на Саутхемптън в мач от 22 кръг на Висшата лига. С днешния си успех тимът на Клод Пюел прекъсна серията от четири поредни загуби.

Така „лисиците“ изравниха най-слабата защита на титла в историята на английския футбол след 22 мача. Последният шампион с 11 загуби, 5 победи и 6 равенства в първите 22 срещи от сезона е Ипсуич през сезон 1962/63.

Джеймс Уорд-Праус откри резултата в 26-ата минута с първото си попадение от 22 мача. Той се разписа след пас на Алвеш Седрик. Шест минути преди почивката Уорд-Праус центрира към наказателното поле от фаул, а Джей Родригес се възползва от суматохата и удвои аванса на „светците“.

Четири минути преди края на мача Душан Тадич оформи крайния резултат с точно изпълнение на дузпа, отсъдена за нарушение на Уес Морган срещу Шейн Лонг.

Поражението остави Лестър на три позиции и пет точки пред зоната на изпадащите. Саутхемптън се изкачи на 11-о място с 27 точки, на една зад Уест Хям и Сток Сити.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА