Лестър победи у дома третодивизионния Флийтууд Таун с 2:0 в преиграване и се класира за четвъртия кръг на турнира за Купата на Англия – ФА Къп. Първата среща бе завършиха при резултат 0:0. На реванша „лисиците” стигнаха до успеха с голове на бившия нападател на Манчестър Сити Келеши Ихеаначо (43, 77) след пасове на Ислам Слимани и Рияд Марез. За първи път в историята на английския футбол системата за видеоповторения (VAR) влезе в помощ на съдията. Вторият гол на Ихеаначо първо не бе зачетен заради вигнат флаг за засада, но съдията Джонатан Мос се съгласи с мнението на видеоасистентите и призна попадението. Така Лестър ще гостува в следващия кръг на Питърбро.

Втородивизионият Кардиф пък спечели убедително с 4:1 при визитата си на третодивизионния Мансфийлд и също продължава в следващия кръг. Екуеле Манга (34) даде аванс на гостите, а Дани Роуз (35) бързо изравни. След почивката Дейвид Хойлет (66, 89) и Антъни Пилкингтън (71) след асистенции на Патерсън и Дамур донесоха успеха за тима от уелската столица, който в следващия кръг ще е домакин на Манчестър Сити.

Друг тим от Чемпиъншип Рединг разби третодивизионния Стивънидж с 3:0 и също е в следващата фаза. Исландският нападател Йон Бодварсон (32, 44, 64) се отличи с хеттрик за победата на „кралските поданици”, които в следващия кръг ще се изправят срещу отбора от тяхното ниво на английския футбол Шефилд Уензди, който срази у дома тима от трета дивизия Карлайл с 2:0 и продължава напред. Марко Матиас (28) след пас на Джордж Бойд и косоварът Атдхе Нухиу (66) бяха точни за успеха на  домакините.