Лестър направи огромна крачка към титлата в Англия след убедителен домакински успех с 4:0 над Суонзи в мач от 35-ия кръг на Висшата лига. "Лисиците" бяха без голмайстора си Джейми Варди, който е наказан, но това по никакъв начин не повлия на представянето им и те се поздравиха със сравнително лесна победа.

"Сините" поведоха в резултата още в 10-ата минута, когато капитанът на Суонзи Ашли Уилямс сгреши при опит да изчисти топката. Тя попадна в Рияд Марез, който демонстрира хладнокръвие и с премерен изстрел в близкия ъгъл на вратата на Фабиански откри.

Голът подейства мотивиращо на играчите на Клаудио Раниери, които продължиха да са по-активният отбор на терена. В 30-ата минута Леонардо Уйоа удвои, след като засече с глава центриране от фаул на Дани Дринкуотър. Няколко минути по-късно гостите можеха да върнат едно попадение, но Фернандес с глава пропусна да порази целта.

В 60-ата минута Лестър стигна до трети гол, с който реши изхода от срещата. Шлуп проби отляво и намери на далечната греда Уйоа, който реализира отблизо. Пет минути преди края на мача Марк Олбрайтън вкара четвърти гол за своя тим, с който оформи крайния резултат. 

След този успех Лестър събра актив от 76 точки на върха в класирането. Вторият Тотнъм има 68 пункта, но и мач по-малко. Утре "шпорите" приемат Уест Бромич на "Уайт Харт Лейн" от 22:00 часа и ще имат възможността да намалят разликата с "лисиците" на 5 точки. До края на първенството остават три кръга.

Суонзи пък се намира на 15-то място с актив от 40 точки. 

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!