Миналогодишният шампион на Англия Лестър си гарантира оставането във Висшата лига, след като в мач от 36 кръг се наложи с 3:0 над закъсалия Уотфорд.

„Лисиците“ откриха резултата в 38-ата минута, когато Уилфред Ндиди се разписа от наказателното поле след неуспешно изчистване на центриране на Дани Дринкуотър.

Домакините на два пъти удариха гредите преди Рияд Марез да удвои аванса им в 58-ата минута. Марк Олбрайтън беше точен в добавеното време.

Лестър вече има 43 точки на 11 преди зоната на изпадащите, а до края на сезона остават още три кръга. Уотфорд, който записа трета поредна загуба, се срина на 15-а позиция, на осем пред опасната зона, но още тази вечер може да си гарантира оставането във Висшата лига, ако Суонзи не успее да победи Евертън.

Сам Воукс вкара втория си гол в мача четири минути преди края и донесе на Бърнли домакинското равенство 2:2 срещу Уест Бромич. Така домакините са съвсем близо да си гарантират оставането във Висшата лига, а „дроздовете“ продължават да нямат победа от 18 март насам.

Воукс даде аванс на Бърнли в 56-ата минута, но гостите обърнаха чрез голове на Саломон Рондон в 66-ата и Крейг Доусън в 78-ата. Така Бърнли е 14-и с 40 точки, на осем пред зоната на изпадащите. Уест Бромич е осми с 45 точки.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА