Шампионът Лестър срази у дома един от претендентите за титлата този сезон Манчестър Сити с 4:2 под проливния дъжд на своя "Кинг Пауър Стейдиъм" в среща от 15-ия кръг на английската Висша лига и отдалечи „гражданите” от първата позиция.

„Лисиците” нанесоха двоен удар още в първите пет минути с голове на Джейми Варди (3) и Анди Кинг (5) след асистенции на Ислам Слимани. Голът на Варди бе първи за него след 16 мача без попадение. Варди (20) направи преднината на домакините класическа след 40-метров пас на Рияд Марез, който малко след това изпусна чудесна възможност за четвърти гол.

"Гражданите" се опитаха да създадат натиск, но последователно пропуски направиха Александър Коларов и Кевин де Бройне. В края на полувремето гостите имаха претенции за дузпа за задържане на Хут за фланелката на Стоунс при корнер, но не последва съдийски сигнал.

Манчестър Сити натисна в началото на второто полувреме, а Ихеаначо, Де Бройне, Гюндоган и Сабалета пропуснаха от добри позиции. Джейми Варди (78) пък оформи своя първи хеттрик за "лисиците" в историята за 4:0 и уби тотално интригата. Все пак Александър Коларов (82) намали на 4:1 и след това асистира на Нолито (90), който оформи крайното 4:2, за да си тръгнат гостите поне с капка чест от тази визита.

След победата си Лестър е 14-и с 16 точки. Манчестър Сити е четвърти с 30 точки и на 4 зад лидерите Арсенал и Челси, който е с мач по-малко на сметката си.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА