Лестър се доближи до шампионската титла в Англия, след като в мач от 32 кръг се наложи с 1:0 над Саутхемптън. Така „лисиците“ дръпнаха със седем точки пред втория в класирането Тотнъм, а тимът на Клаудио Раниери поднесе и хубав подарък за рождения ден на собственика на клуба Вичай Сривадханапрабха.

Преди началото на мача всички зрители на „Кинг Пауър Стейдиъм“ получиха подарък по една поничка по случай празника на тайландския бизнесмен. Над стадиона пък кръжеше самолет, който теглеше банер с надпис „Честит рожден ден“.

Четвъртият пореден успех на Лестър с 1:0 дойде след гол на Уес Морган, който в 38-ата минута се разписа с глава след центриране на Кристиан Фухс отляво.

Саутхемптън беше близо до попадение, когато Садио Мане преодоля вратаря Каспер Шмайхел, но ударът му към вратата на домакините беше блокиран от Дани Симпсън. „Светците“ са на седмо място в класирането, след като за първи път записаха загуба в последните си четири мача.

Така шест кръга преди края на първенството Лестър дръпна със седем точки на Тотнъм и с 11 пред Арсенал, който е с мач по-малко. „Лисиците“ ще станат шампиони, ако спечелят четири от следващите си шест мача. От тази гледна точка най-невероятната шампионска титла в Висшата лига все повече се доближава до своето осъществяване, още повече, че точно преди година Лестър беше на последно място в класирането.

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!