Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп потвърди, че Фелипе Коутиньо стартира тренировъчен процес с мърсисайдци, но няма да бъде използван в задаващото се дерби с Манчестър Сити.

Според германския специалист звездата на "червените" се нуждае от 4-5 дни усърдни тренировки, за да навлезе във форма, позволяваща му да запише игрови минути за английския гранд.

"Трябваше да взема решение. Предстоят ни 7 мача в следващите три седмици. Няма да има време за тренировки. Преди да замине за Бразилия той не можеше да тренира около 3 седмици. Това значи, че сега трябва да го подготвим за останалата част от сезона, което е трудно с нашата програма", обясни Клоп.

"Това е причината да го оставя извън групата за мача срещу Сити. Можем да използваме тези 4-5 дена за истински, сериозни тренировки. Получихме данните от бразилската федерация за това колко е тренирал там. Може би беше възможно да играе 15-20 минути срещу Сити, но не мисля, че това е разумното решение. Между другото, той напълно се съгласи и имахме ползотворен разговор", допълни германецът.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА - ТУК!