Спортният директор на Ливърпул Майкъл Едуардс има за задача да освободи тима от цели осем футболисти, тъй като „червените“ планират обновяване на тима това лято след неуспешната защита на титлата в Англия и завършването на трета позиция.

Нидерландецът Джорджиньо Вайналдум вече се раздели с "мърсисайдци", след като не успя да се договори за нов контракт и напусна като свободен агент в посока ПСЖ, а goal.com посочва още осем играчи, които ще напуснат "Анфийлд".

Първият от тях е нападателят Дивок Ориги. Белгиецът  вкара само един гол във всички турнири през миналия сезон и едва ли ще му са даде нов шанс. Швейцарецът Джердан Шакири направи фурор по време на участието си на Евро, но и на него ще му се търси нов тим, както и на Такуми Минамино. Смята се, че и за тримата ще се търсят най-много пари от всички евентуални напускащи.

Още двама от първия отбор Натаниел Филипс и Неко Уилямс също се очаква да си тръгнат, Към първия от тях интерес има от страна на Бърнли, Саутхемптън, Брайтън и Нюкасъл.

Останалите, които са обявени за продажба, са Хари Уилсън, Марко Груич и Лорис Кариус, които прекараха последните два сезона под наем и вероятно сега ще си тръгнат окончателно.

В същото време мениджърът Юрген Клоп иска клубът да му осигури средства за халф и нападател това лято, след като вече бе привлечен защитника Ибрахима Конате от РБ Лайпциг.

Сред полузащитниците, към които „червените“ проявяват интерес, са Флориан Нойхаус от Борусия (Мьонхенгладбах), Ив Бисума от Брайтън, Джон МакГин от Астън Вила и Ренато Санчес от Лил.

За нападател Ливърпул следи играчи като Оли Уоткинс от Астън Вила и Педро Нето от Уулвърхемптън.