Ливърпул направи разочароващо нулево равенство като домакин на Манчестър Юнайтед в мач от 8 кръг на Висшата лига. Така „червените“ продължават да имат само една победа от началото на сезона, а „червените дяволи“ временно оглавиха класирането.

Тимът на Юрген Клоп имаше предимство през по-голямата част от срещата и отправи 18 удара към вратата на Юнайтед, но силните изяви на Давид де Хей и лошите завършващи удари на домакините допринесоха за двете нули в резултата.

Най-забележителният момент през първото полувреме беше проявата на Де Хей, който с крак изби удар на Жоел Матип, а при добавката Мохамед Салах стреля неточно.

Манчестър Юнайтед не показа голямо качество при играта си в атака, въпреки че все пак и Симон Миньоле имаше работа на терена. Той спаси опасен удар на Ромелу Лукаку преди почивката.

Предимството на мърсисайдци беше по-изразено през втората част, но Емре Джан пропиля най-чистото им положение, когато след центриране на Джо Гомес от осем метра от воле прати топката над вратата.

Така Ливърпул и Манчестър Юнайтед за първи път в историята на своето съперничество правят второ поредно нулево равенство на „Анфилд“. Точката беше достатъчна на „червените дяволи“ да оглавят класирането с 20 точки, една повече от Манчестър Сити, който по-късно днес приема Сток Сити. Ливърпул е шести с 13.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА