ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НА БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ливърпул прегази Норич с 5:2 в мач от 1/16-финалите на ФА Къп и продължава напред в турнира.

Двубоят бе първи за мърсисайдци след новината, че мениджърът на тима Юрген Клоп ще напусне през лятото.

В началните минути с пропуски за Ливърпул се отличиха Джо Гомес и Коуди Гакпо. В 10-ата минута техничен удар на Дарвин Нунес от границата на наказателното поле срещна гредата. 

След четвърт час игра "червените" поведоха. Джеймс МакКонъл центрира на далечната греда, където Къртис Джоунс беше оставен непокрит и с глава вкара за 1:0. 

Преднината на мърсисайдци обаче продължи само шест минути. В 22-ата Бен Гибсън засече центриране с глава от корнер на близката греда и прати топката във вратата за 1:1. 

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Ливърпул бързо си върна преднината след половин час игра. Дарвин Нунес получи извеждащ пас и с клиничен удар вкара за 2:1. 

В 38-ата минута Коуди Гакпо получи пред наказателното поле, обърна се и отправи удар, който премина опасно покрай вратата. 

В началото на второто полувреме Гакпо пропусна за пореден път днес, а удар на Къртис Джоунс премина на сантиметри встрани от целта. В 53-тата минута интригата окончателно приключи, след като Гибсън опита да изчисти лошо с глава, а Жота стреля с левия крак за 3:1.

"Червените" вкараха и четвърти гол в 63-ата минута. Влезлият като резерва Върджил ван Дайк се разписа с глава след центриране от корнер в 63-ата минута. 

Минути по-късно гол на Скот Маккалъм бе отменен заради засада на Борха Сайнц. Именно испанецът обаче намали минута по-късно след страхотен изстрел от границата на наказателното поле.

В шестата минута на добавеното време на второто полувреме Ливърпул вкара пети гол. Райън Гравенберх засече остро центриране на Конър Брадли и отблизо прати топката във вратата. 

В другите срещи от турнира днес:

Уест Бромич - Уулвърхямптън 0:2
Уотфорд - Саутхямптън 1:1
18:30 часа, Нюпорт - Манчестър Юнайтед