Едва през януари крилото Андрос Таунзенд премина от Тотнъм в Нюкасъл за 15,7 милиона евро, но 24-годишният футболист може да напусне „свраките” след само половин година. Ливърпул и Манчестър Сити са включили Таунзенд в трансферните си планове за това лято, съобщава британският вестник „Телеграф”.

След изпадането на Нюкасъл от Висшата лига Таунзенд може да напусне клуба срещу само 13,5 милиона евро, което както за мърсисайдци, така и за „гражданите” е изгодна алтернатива на другите играчи, към които проявяват инетерес. Ливърпул би трябвало да инвестира поне 30 милиона паунда за Садио Мане, който има договор със Саутхемптън до лятото на 2018 година, а Манчестър Сити би трябвало да задели 40 милиона паунда за Лерой Сане, чийто контракт с Шалке 04 е до 30 юни 2019 година. Ако тези сделки се провалят, Таунзенд ще бъде гореща тема както за тима от „Анфийлд Роуд”, така и за този от „Етихед”. Той има договор с Нюкасъл до лятото на 2021 година.

Интерес към крилото на „свраките” проявяват още Кристъл Палас, Саутхемптън и Уест Хям, а в момента Таунзенд е на почивка и все още не се е изказал за бъдещето си.