Ливърпул надви у дома Уест Хям с 1:0 в мач от 28-ия кръг на английската Висша лига и скъси разликата с шампиона и лидер Манчестър Сити  до 3 точки преди дербито на "гражданите" срещу градския им съперник Юнайтед.

Домакините започнаха вихрено и още във 2-ата минута Трент Александър-Арнолд изведе Мохамед Салах зад защитата с великолепно подаване, но Фабиански излезе и успя да отрази удара на египтянина. Мърсисайдци продължиха да притискат съперника и да създават положения, а футболистите на Дейвид Мойс нямаха адекватен отговор в нападение. В 14-ата минута пред Михаел Антонио се откри възможност да шутира, но Алисон се справи със силния му удар.

В 27-ата минута Александър-Арнолд центрира остро в наказателното поле, където Садио Мане я засече и прати в опразнената врата. "Червените" доминираха и десет минути след гола топката неясно как не попадна в мрежата, след като се разходи в близост до голлинията след удар на Диас и разбъркване в наказателното поле. Секунди по-късно Уест Хям бе близо до попадение. Подаване на Бен Джонсън извезе Форналс зад защитата. Испанецът напредна и бе сам срещу Алисон, но не успя да го прехвърли, а Александър-Арнолд успя да се върне и да изчисти от голлинията. Последва спасяване на вратаря и удар на Влашич, който бе отклонен.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

В началото на второто полувреме грешка на Ван Дайк изведе Боуен сам срещу Алисон, но Робъртсън му попречи да отправи точен удар. Домакините отвърнаха с удар на Александър-Арнолд от въздуха, който не бе достатъчно силен, за да затрудни Фабиански. Секунди по-късно Боуен трябваше да напусне терена контузен, а на негово място се появи Бенрама.

Играчите на Юрген Клоп почти не позволяваха на съперника да застрашават вратата на Алисон и в същото време пропуснаха нови възможности. Удар на Луис Диас мина покрай вратата, а изстрел на Салах отиде в ръцете на Фабиански. В 70-ата минута “чуковете” ниско центриране на Соучек намери Лансини в наказателното поле и той прати топката над вратата

В заключителните минути на няколко пъти гостите успяха да преодолеят защитата на съперника, но не стигнаха до изравнителен гол. В 80-та минута Антонио преодоля Робъртсън и бе на великолепна позиция в наказателното поле, но Кейта направи решителен шпагат.

След успеха си Ливърпул събра 63 точки на втората позиция и е само на 3 точки от лидера Манчестър Сити преди мача му с Манчестър Юнайтед на "Етихад". Уест Хям остава пети с 45 точки преди останалите срещи от кръга.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЯ