Ливърпул загуби с 0:2 при визитата си на Хъл Сити и така изравни свой негативен рекорд от 1954 година. Тогава за първи път мърсисайдци не успяват да спечелят нито една от първите си пет срещи за годината в английския елит. През въпросната година серията без успех на тима от „Анфийлд” достига десет срещи, а в края на сезона Ливърпул дори изпада.

За мърсисайдци всичко този сезон приключи само в 11 кошмарни дни. На 25 януари тимът отпадна от Сауттхемптън на полуфиналите за Купата на Лигата, на 28 януари последва отпадане от Уулвърхемптън за ФА Къп, а днес дойде загубата от борещия се за оцеляване в елита този зон Хъл Сити с 0:2 в среща от 24-ия кръг на Висшата лига. Поражението изостави Ливърпул на 13 точки от лидера Челси. Това бе пети пореден мач във всички турнири, в който възпитаниците на Юрген Клоп нямат победа – четири загуби и един равен мач.

Още един срамен факт – в рамките на три кръга Ливърпул допусна две загуби от отбори, които заемаха последно и предпоследно място в класирането преди мачовете. Суонзи спечели на „Анфилд” на 21 януари, като преди двубоя беше последен. Днес Хъл Сити се намираше на предпоследната 19-та позиция преди да зашлеви два шамара на Ливърпул и да изплува от дъното.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА