Ливърпул спечели с 2:0 домакинството си на Уотфорд в първи мач от 31-ия кръг на Висшата лига. За "мърсисайдци" това е десети пореден успех в първенството, след който те оглавиха класирането - нещо, което им се случва за първи път от 4 декември 2021 г. насам.

Сега Ливърпул (72 точки) се надява на грешка на Манчестър Сити, който е със 70 преди гостуването на Бърнли (днес от 17:00 часа).

Точни за победата на тима на Юрген Клоп днес бяха Диого Жота и Фабиньо от дузпа. 

Домакините започнаха силно и Мохамед Салах отправи удар още в първата минута, който обаче беше неточен. В шестата Исмайла Сар пробва мерника си от над 20 метра, но далеч от целта. В 13-ата минута Кучо Ернандес засече топката с глава, Алисон нямаше проблем и я улови.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Първaта отлична ситуация за гол в мача дойде в 22-ата минута. След контраатака Юрай Куцка от състава на "стършелите" беше изведе  сам срещу Алисон, но бразилският страж успя да спаси. Само 30 секунди по-късно Диого Жота откри резултата. Джо Гомес центрира перфектно отдясно, а Жота засече с глава, изпреварвайки Бен Фостър и пращайки топката в далечния ъгъл - 1:0. Това бе 14-и гол за португалеца във Висшата лига този сезон.

В 38-ата минута "мърсисайдци" имаха нов шанс. След многоходова атака Диого Жота отново беше изпуснат на добра стрелкова позиция, но Фостър този път реагира отлично.

В началото на второто полувреме футболистите на Клоп направиха нов пропуск. Жота стреля от дистанция, но извън целта. В 56-ата минута Ван Дайк беше оставен напълно сам на точката на дузпата, но ударът му с глава мина встрани. Минута по-късно и Исмаила Сар изпусна нов шанс за Уотфорд. 

В 76-ата минута Анди Робъртсън отправи слаб удар след центриране на Джо Гомес. Всичко обаче беше решено две минути преди края на редовното време. След нарушение в наказателното поле на Уотфорд, домакините получиха дузпа. Зад топката застана Фабиньо, който оформи крайното 2:0.

След загубата Уотфорд е на 18-ото място с 22 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЯ