Ливърпул е домакин на Уест Хям в последен двубой от 27-ия кръг на Висшата лига. Срещата на „Анфилд“ започва в 22:00 часа. 

„Мърсисайдци“, който са убедителен лидер в подреждането и почти сигурен нов шампион приемат един от аутсайдерите в Премиър лийг. „Чуковете“ са сериозно застрашени от изпадане и заемат 18-ото място, като отчаяно се нуждаят от точки.

„Червените“ се представят изключително силно в първенство, не са допускали загуба, и имат 25 победи и едно равенство през този сезон. Те са отбелязали впечатляващите 61 попадение и са инкасирали едва 15. 

Възпитаниците на Юрген Клоп загубиха последния си мач от Атлетико Мадрид с 0:1, който бе първи осминафинал от турнира Шампионска лига, но тази вечер се очаква да се реваншират на привържениците си за поражението от „дюшекчиите“. 

С основен принос за добрата игра на Ливърпул в отбрана е бранителят Върджил Ван Дайк, а в нападение отличната резултатност се дължи главно на триото Мохамед Салах, Роберто Фирмино и Садио Мане. 

Салах, Фирмино и Мане ще си партнират в предстоящия сблъсък и ще бъдат голямата заплаха за опитния вратар Лукаш Фабиански. 

Ливърпул ще бъде без своя капитан Джордан Хендерсън през следващите три седмици. Халфът получи контузия в бедрото по време на двубоя с Атлетико Мадрид на "Уанда Метрополитано" и бе заменен от Джеймс Милнър десетина минути преди края. Хендерсън ще пропусне мачовете от Премиър лийг срещу Уест Хям, Уотфорд и Борнемут, двубоят с Челси от ФА Къп, както по всяка вероятност и реванша срещу Атлетико Мадрид.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Извън строя заради травми са още Натаниел Клайн, Джердан Шакири и Ясер Ларуси. 

Уест Хям започна чудесно годината с победа с 4:0 над Борнемут, но в последствие загуби от Шефилд Юнайтед, Манчестър Сити, Ливърпул и Лестър, а с Брайтън и Евертън завърши наравно, но отново допусна попадения. 

Мениджърът Дейвид Мойс не може да разчита на част от основните си играчи - Джак Уилшър, Райън Фредерикс и Андрий Ярмоленко, които са контузени и задачата на „чуковете“ става още по-сложна.

Лондончани не затрудниха Ливърпул в последния двубой между двата тима, който завърши 2:0 в полза на възпитаниците на Юрген Клоп. Точни тогава бяха крайният бранител Алекс Окслейд-Чембърлейн и Мохамед Салах. 

Сега прогнозите са, че Ливърпул ще постигне нов успех над Уест Хям, а Салах е сред фаворитите да се разпишат в сблъсъка на „Анфилд“. 

Winbet има предложение Super hot залог – Мохамед Салах да отбележи при завишен коефициент на 2.00 от стартов 1.50