Ливърпул записа 11-ата си поредна победа във Висшата лига на Англия и вече 37 мача не е губил в лигата. Момчетата на Юрген Клоп победиха с 2:0 гостуващия Шефилд Юнайтед в среща от 21-ия кръг на първенството.

Успехът на мърсисайдци, който дойде и след пета поредна суха мрежа, донесоха звездите Мохамед Салах (4') и Садио Мане (64').

В класирането "червените" са убедителен лидер с 58 точки, имайки 13 повече пред втория Лестър, а и мач пасив. Ман Сити пък е трети с 44 пункта.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Първото полувреме започна вихрено за домакините и те натиснаха съперника още от първата минута.

След силна преса и няколко страхотни атаки Върджил ван Дайк изведе Анди Робъртсън по левия фланг, а бранителят поднесе топката на Мо Салах, който отблизо не сгреши, пращайки топката във вратата на "остриетата" за 1:0.

Добрата игра на "червените" продължи, като те контролираха топката и съответно събитията на терена.

При една от добрите им атаки Салах отново бе близо до гол. Египтянинът изпрати страхотен изстрел с по-слабия си десен крак, но Дийн Хендерсън се намеси брилянтно и спаси тима си от втори гол.

До края на полувремето мърсисайдци имаха още няколко ситуации, но попадение така и не падна.

Втората част отново по-активно започнаха "червените", а след около 20 минути игра от нея те стигнаха и до гол.

Мохамед Салах изведе прекрасно Мане, който при първоначалния си изстрел бе отказан от Хендерсън, но при добавката сенегалецът не сгреши и направи 2:0.

До края на срещата мърсисайдци изцяло контролираха събитията на терена и не допуснаха изненада, задържайки преднината си от 2:0 за крайния успех.