Ливърпул и Челси завършиха 1:1 в интригуващ мач от 13-ия кръг на Висшата лига. "Мърсисайдци" поведоха чрез Мохамед Салах в 65-ата минута, но в края изпуснаха победата. В 85-ата минута Уилиан донесе точката на "сините" от Лондон с шедьовър, прехвърляйки отдалеч Симон Миньоле. По този начин Челси продължи успешната си серия на "Анфийлд". "Сините" нямат поражение в последните си шест визити на Ливърпул. 

"Мърсисайдци" пък нямат победа над Челси във Висшата лига на собствения си стадион от повече от пет години. За последно Ливърпул надделя на 8 май 2012 година с 4:1. От тогава на "Анфийлд" бяха регистрирани три равенства и две победи за Челси.

След равенството тази вечер "сините" са трети с 26 точки, а Ливърпул има 23 и заема петата позиция. Ремито отдалечи и двата отбора от върха. Лидерът Манчестър Сити дори може да увеличи преднината си, ако утре победи в гостуването на Хъдърсфийлд. В момента "гражданите" имат 34 точки, а втори с 29 е Манчестър Юнайтед. 

В началните минути на срещата на "Анфийлд" липсваха головите положения. В 21-ата минута Еден Азар отправи първия точен изстрел към една от двете врати. Симон Миньоле успя да избие топката, която право в целта. Малко след това Азар изведе Дринкуотър сам срещу стража на домакините, който излезе навреме и предотврати опасността. 

В 31-ата минута Салах отправи опасен изстрел от границата на наказателното поле, след който топката профуча на сантиметри от вратата на Челси.

Минута преди края на първото полувреме домакините имаха известни претенции за дузпа, след като Коутиньо падна в наказателното поле, след като бе побутнат с ръка от Азар, но сигнал не последва.

В 50-ата минута Тибо Куртоа сгреши след центриране на Стъридж и позволи на топката да премине зад гърба му, но за негов късмет нямаше играч в червено, който да я засече. Натискът на Ливърпул се засили в следващите минути. В 58-ата "мърсисайдци" отново поискаха дузпа, този път за игра с ръка на Кейхил. Тя обаче бе близо до тялото му и сигнал логично не последва.

Минута след това Дзапакоста центрира остро, Аспиликуета и Мората не успяха да достигнат до топката и да се възползват от добрата ситуация. 

В 65-ата минута Ливърпул поведе чрез Салах, който се озова в прегръдките на съотборниците си. Бакайоко не успя да пресече подаване на Коутиньо пред наказателното поле и така продължи топката към Окслейд-Чембърлейн, който изведе египтянина през центъра на защитата на гостите. Салах я прокара покрай Куртоа, давайки аванс на туима си - 1:0. 

Голмайсторът демонстрира уважение и не изрази радостта от попадението срещу бившия си клуб. 

В 78-ата минута Вайналдум можеше да удвои и да подпечата победата на Ливърпул, но Кейхил блокира удара му. 

Пет минути преди края Вилиан донесе точката на Челси. Играчът, който се появи на терена само две минути по-рано, проби отдясно и от ъгъл успя да прехвърли атрактивно Миньоле, отбелязвайки красив гол - 1:1.

След равенството Юрген Клоп продължава да не познава вкуса на загубата от Челси в мачовете от Висшата лига. 

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА