Ливърпул разгроми Кристъл Палас с 4:0 в сряда вечер с голове на Трент Александър-Арнолд, Мохамед Салах, Фабиньо и Садио Мане, но доминацията на "червените" може да бъде измерена и с други показатели. Откакто компанията "Опта" изготвя статистически данни от 2008 насам, Ливърпул е първият отбор изобщо, който не е позволил на съперник да докосне топката в наказателното му поле за всичките 90 минути.

Вечерта започна с контузия на основния нападател на гостите Уилфрид Заха, който напусна терена още в началото на мача, но постижението на "червените" си остава все така невероятно. С гръмката победа мърсисайдците поведоха с 23 точки на Манчестър Сити и съвсем логично те ще станат шампиони до няколко дни, ако не часове. Освен че спряха всяка една атака на Палас пред наказателното си поле, "червените" могат да се похвалят и с още едно отлично постижение.

То пък е записано на сметката на дефанзивния халф Фабиньо, който завърши 97 процента от подаванията си, включително едно тъкмо зад гърба на защитник при първия гол, дело на Салах. По-късно той се разписа и с топовен шут за 3:0. Ливърпул може да стане шампион още тази вечер, седем кръга преди края на сезона, ако Манчестър Сити не вземе три точки срещу Челси като гост. Двубоят започва в 22:15 българско време.