Ливърпул превзе върха във Висшата лига на Англия след голово шоу срещу закъсалия Кардиф, като го победи с 4:1 на своя "Анфийлд". С успеха "червените" дръпват пред Манчестър Сити на първото място с 3 точки, като "гражданите" имат да играят мач пасив. 

Срещата започна прекрасно за мърсисайдци, които контролираха събитията на терена от първия съдийски сигнал. 

Още при първата си по-добра ситуация домакините излязоха и напред в резултата, като във вратата на уелския тим се разписа Мохамед Салах в 11-ата минута. Египтянинът вкара топката в мрежата след разбъркване и поредица от удари, рикоширали във футболисти на Кардиф.

"Червените" продължиха да доминират, но стигнаха до попадение чак в 66-ата минута, когато Садио Мане вкара брилянтен гол, след като навърза няколко защитници пред наказателното поле на Кардиф. 

Само 10 минути по-късно Кардиф върна един гол пасив, дело на Патерсън. 

Веднага, след като резултатът стана 2:1 мърсисайдци отново започнаха да доминират тотално, като в 84-ата минута Шакири се възползва от страхотен пас на Салах в наказателното поле и направи резултата 3:1.

Няколко минути след попадението на Шакири, Садио Мане отново бе в прегръдките на своите съотборници, след като вкара след брилянтно подаване от Салах, оформяйки крайното 4:1. 

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА