Ливърпул срази шампиона Лестър с 4:1 в първия си домакински мач от новия сезон от 4-ия кръг на английската Висша лига. Мърсисайдци за първи път играха пред изпълнената новооткрита главна трибуна на "Анфийлд", с която капацитетът на стадиона се увеличи с близо 8 500 зрители. Роберто Фирмино (13, 89), Садио Мане (31) и Адам Лалана (56) бяха точни за домакините, а Джейми Варди (38) се разписа за гостите след уникална грешка на Лукас Лейва.

Играчите на Юрген Клоп тотално доминираха през мача още в 13-ата минута поведоха с гол на бразилеца Роберто Фирмино, който получи топката от Джеймс Милнър на границата на наказателното поле, след което преодоля бранитела Роберт Хут и шутира покрай вратаря Каспер Шмайхел за 1:0. В 26-ата минута Шмайхел спаси удар на озовалия се сам срещу него Садио Мане, който обаче не сгреши пет минути по-късно, когато се възползва от пад на Даниел Стъридж с пета и вкара за 2:0.

В 38-ата минута Лукас Лейва направи уникална глупост. Бразилецът буквално подари топката на нападателя на Лестър Джейми Варди, който на празна врата намали на 2:1. Три минути след това Лестър можеше да стигне до равенство, след като вратарят Миньоле се намеси лошо при дълго изпълнен тъч. Морган игра с глава, но топката срещна гредата.

След почивката в 56-ата минута Ливърпул отново дръпна с два гола, след като Вайналдум асистира на Адам Лалана, който с мощен шут опъна мрежата в горния ляв ъгъл на вратата на Шмайхел за 3:1. Пет минути след това Марез изведе добре Варди, но Миньоле спаси.

Минута преди края на редовното време Роберто Фирмино вкара втория си гол в мача след пас на Садио Мане и оформи крайното 4:1.

След втория си успех за сезона Ливърпул е пети със 7 точки. Лестър е на 15-а позиция с 4 точки.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!