Ливърпул разби на своя „Анфийлд” градския съперник Евертън с 4:0 в дербито помежду им от 30-ия кръг на английската Висша лига и съхрани надеждите си за местата, даващи право на участие в евротурнирите. Дербито бе първо за мениджъра на мърсисайдци Юрген Клоп, а колегата му начело на „карамелите” Роберто Мартинес търсеше първи успех в битката с Ливърпул, но остана разочарован. Гостите завършиха мача в намален състав, след като в 50-ата минута Рамиро Фунес Мори получи директен червен картон.

Мърсисайдци взеха комфортна преднина в края на първата част, след като първо Дивок Ориги (43) се разписа с глава, а след това и Мамаду Сако (45+2) също с глава бе точен за 2:0. И при двата случая топката бе центрирана от Джеймс Милнър.

След почивката в 50-ата минута Малко Рамиро Фунес Мори получи червен картон за грубо влизане в краката на Ориги. Белгиецът получи контузия и бе заменен от Даниел Стъридж (61), който пък се разписа за 3:0 след асистенция на бразилеца Лукаш Лейва. Друг бразилец Филипе Коутиньо (76) оформи крайния резултат след пас на Джо Алън.

С успеха си Ливърпул събра 54 точки, които му отреждат седмо място в подреждането. Мърсисайдци са на 5 точки от петия тим класирането Манчестър Юнайтед. Евертън е 11-и с 41 точки.

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!