Легендарният бивш вратар на Реал (Мадрид) Икер Касияс е получил примамлива оферта от Ливърпул, твърди испанският вестник „Ас”.

Договорът на 36-годишния ветеран с португалския гранд Порто изтича това лято и той е получил няколко предложения, най-сериозното от които на мърсисайдци, които завършиха четвърти във Висшата лига и ще играят в плейофите за влизане в групите на Шампионската лига.

Икер Касияс играе за „драконите” вече два сезона, а половината от заплатата му бе за сметка на Реал (Мадрид). Другите оферти пред него са от Турция, Катар и Китай. Преди време се спекулираше още за интерес от Арсенал, Челси и Олимпик (Марсилия).

Бившият испански национал държи рекорда от 175 участия (157 от които с Реал Мадрид) в Шампионската лига и ако премине в Ливърпул, ще може да надгради постижението си. Касияс има една среща повече в най-престижния европейски клубен турнир от легендата на Милан Паоло Малдини и с две от бившият халф на Барселона Шави Ернандес.

През изминалия сезон Икер Касияс записа 43 участия за Порто във всички турнири и в 23 от мачовете не допусна гол, но инкасира общо 23 попадения в всички тези срещи.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА