Ливърпул победи с 2:0 Уигън в контролна среща между двата тима. Точни за "мърсисайдци" бяха Дани Ингс и 16-годишният Бен Уудбърн.

Филипе Коутиньо се отчете с две греди през първата част. Уигън можеше да поведе, след като новият вратар на Ливърпул Лорис Кариус направи фрапантна грешка, остави топката да мине под краката си и със сетни усилия попречи наСам Морси.

На полувремето Юрген Клоп смени девет играчи, което доведе до победата на отбора му. Лукас Лейва бе близо до откриването на резултата преди Ингс да се разпише. Положенията за Ливърпул не спираха и второто попадение не закъсня. Оставящият добри впечатления с играта си 16-годишен Бен Уудбърн се разписа във втория си мач за отбора след подаване на Райън Кент. Той отбеляза и в контролата срещу Флийтууд Таун.

Подготовката на Ливърпул продължава с двубой срещу Хъдърсфийлд на 20 юли преди турнето в САЩ, където тимът ще се изправи срещу Челси и Милан за "Чемпиънс Къп". Преди гостуването на Арсенал в първия кръг от Висшата лига, Ливърпул ще изиграе контрола срещу Барселона на "Уембли".