Ливърпул победи Кристъл Палас с 3:1 като гост в среща от 23-ия кръг на Висшата лига на Англия и записа втора поредна победа в шампионата.

Мърсисайдци стартираха по-силно срещата и Къртис Джоунс можеше да открие резултата още в шестата минута. Само две по-късно Върджил ван Дайк заби топката в мрежата с глава след корнер за 1:0.

Роберто Фирмино и Фабиньо създадоха поредна опасност пред вратата на Кристъл Палас в 25-ата минута, но топката премина над напречната греда.

Ливърпул удвои аванса си в 32-ата минута, когато Алекс Окслейд-Чембърлейн се възползва от пас на Андрю Робъртсън за 2:0.

Домакините се посъбудиха в края и създадоха две опасности в последните пет минути на първата част, при които Майкъл Ортис и Жан-Филип Матета пропуснаха.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Палас беше близо до попадение и в първите минути на втората част след удар на Одсон Едуард, а Ливърпул отвърна с опасен шут на Джордан Хендерсън.

Десет минути след почивката Кристъл Палас успя да намали резултата в 55-ата минута с попадение на Осдопн Едуард, разписал се след асистенция на Жан-Филип Матета.

В следващите минути домакините владееха повече топката, но не стигнаха до голова опасност. 

Десет минути преди края Кристуъл Палас можеше да изравни с красив прехвърлящ удар на Майкъл Олайз, но Алисон направи крачка-две назад и плонжира, за да избие топката.

Вместо да вкара гол, Палас допусна такъв от дузпа в 86-ата минута, при която Фабиньо прати топката в обратния на вратаря ъгъл за крайното 3:1.

В други срещи от кръга, играни по същото време Арсенал - Бърнли 0:0 и Лестър - Брайтън 1:1. В класирането води Манчестър Сити с 57 точки пред Ливърпул с 48 и мач по-малко, а трети е Челси с 44.