Ливърпул победи трудно Евертън с 2:0 в градското дерби от 34-ия кръг на английската Висша лига.

Срещата започна напрегнато, с много единоборства и малко реални положения за гол. Ливърпул държеше топката, а Евертън разчиташе на редки възможности за удар.

Първата реална ситуация за гол дойде в 22-ата минута след удар на Садио Мане, докато Евертън застраши съперника за първи път в 34-ата минута след пас към Ричарлисон.

В края на полувремето бразилецът стана причина за меле в края на полувремето, когато бе застъпен от Тиаго Алкантара. Реферът не спря играта, а секунди Дукоре отмъсти с груб фаул в краката на Фабиньо. Тогава играчи на двата тима се скупчиха и започнаха да се бутат и дърпат.

Winbet - победата е емоция! (18+)



Играта не се промени и след началото на втората част - Ливърпул натискаше, а Евертън се бранеше организирано.

"Карамелите" пропуснаха чудесна възможност за гол в 56-ата минута, в която Гордън стреля опасно, но покрай вратата.

Малко след изтичането на час игра Ливърпул поведе с първия си точен удар в мача. Салах комбинира с резервата Дивок Ориги, който му върна топката, египтянинът центрира и непокритият Андрю Робъртсън вкара с глава за 1:0.

Минути след това Ливърпул можеше да реши всичко след удар с глава на Матип, но Мейсън Холгейт  изби от голлинията. Салах опита добавка, но над вратата.

Десет минути преди края голмайсторът за Ливърпул Андрю Робърсън спаси тима си с решително изчистване на метър от голлинията.

Решително се намеси и вратарят на Евертън Джордан Пикфорд в 84-ата минута след удар на Тиаго Алкантара. При последвалия корнер обаче Дивок Ориги реши всичко с гол за 2:0 в 85-ата минута, разписвайки се с глава след акробатичен опит за удар на Луис Диас, превърнал се в центриране.

В самия край на мача отново се стигна до нерви. Ричарлисон чукна с крак фаулиралия го Хендерсън, като играчи на двата тима отново се събраха на едно място, но този път всичко отмина бързо.

Ливърпул съкрати до точка изоставането си от лидера Манчестър Сити, докато Евертън остана сред изпадащите на две точки от спасението и вече само с един мач по-малко от първия отбор над чертата Бърнли.