Ливърпул се издъни и във втория си мач от началото на сезона във Висшата лига, завършвайки 1:1 срещу Кристъл Палас на "Анфийлд". Уилфред Заха (32) изведе гостите напред в резултата, а Луис Диас (61) изравни с красив гол в момент, когато мърсисайдци бяха останали с човек по-малко на терена. Новата им звезда Дарвин Нунес бе изгонен в 57-ата минута с директен червен картон за глупав удар без топка срещу Йоаким Андерсън.

Домакините започнаха по-добре и натиснаха, но пропуски последователно от изгодни позиции направиха Милнър, Нунес и Салах. Така се стигна до 32-ата минута, в която "орлите" контраатакуваха и Езе изведе Заха зад защитата, след което нападателят прати топката покрай Алисон за 0:1.

В 41-а минута Дукуре успя да изведе Заха сам срещу Алисон отново, но бразилският страж затвори отлично ъгъла и изби в корнер. Във финалните секунди на частта Нунес нацели греда за разочарование на феновете на "червените".

Winbet - победата е емоция! (18+)

След почивката в 57-ата минута Дарвин Нунес направи чутовна глупост, удряйки с глава в ченето провокиралия го защитник Йоаким Андерсен. Нервите на уругвайския нападател не издържаха и главният съдия не се поколеба да го изгони с директен червен картон. 

С човек по-малко само 4 минути по-късно мърсисайдци успяха да изравнят с гол на Луис Диас, който премина като на парад през няколко защитника и с мощен удар от около 20 метра разстреля Гуаита за 1:1. 

В 78-а минута лондончани имаха златен шанс отново да поведат. След центриране от Езе, Заха се оказа на задната греда, но ударът му срещна гредата на опразнената врата на Алисон. В 86-а минута Салах шутира от сложна позиция встрани от вратата.

След второто си поредно равенство (б.р. първото 2:2 при визитата на Фулъм) Ливърпул има само 2 точки и изостава на 4 от лидерите Манчестър Сити и Арсенал. Кристъл Палас спечели първата си точка за сезона, след като на старта загуби с 0:1 от Арсенал.

В следващия кръг мърсисайдци гостуват на изпадналия в криза Манчестър Юнайтед, а "орлите" ще търсят първата си победа в домакинството си срещу Астън Вила.

ЛИВЪРПУЛ - КРИСТЪЛ ПАЛАС 1:1
0:1 Уилфред Заха (32), 0:2 Луис Диас (61)

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК