Ливърпул записа втора поредна победа след серията негативни резултати във Висшата лига. Шампионите на Англия надделяха с 3:1 като гост на Уест Хям, който пък беше в серия от четири поредни победи в първенството и общо шест поредни във всички турнири. Загубата бе първа за "чуковете" за календарната 2021 година.

Отборът на Юрген Клоп доминираше през цялата среща, но през първото полувреме липсваше острота в атаките на мърсисайдци. 

След почивката Салах промени това. Той откри резултата в 57-ата минута със страхотен индивидуален рейд и прецизен удар, а в 68-ата отбеляза отново, след като получи отлично центриране от Шакири, което го остави сам срещу Фабиански.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Малко преди края Жоржиньо Вайналдум се разписа за 0:3, след като получи топката от Фирмино на празна врата. Атаката на "червените" бе като по учебник. 

Тя започна от Окслейд-Чембърлейн, който комбинира със Салах и намери Александър-Арнолд. Той пусна на Фирмино, а бразилецът направи двойно с Окслейд-Чембърлейн, който го изведе на отлична позиция с пета. Фирмино пък веднага чукна към Вайналдум, който непокрит близо до точката на дузпата реализира. 

В 87-ата минута "чуковете" вкараха почетно попадение. Аарън Кросуел намери Крейг Доусън в наказателното поле и той прати топката във вратата на Ливърпул, за да оформи крайното 3:1.