Тежки времена предстоят за вратаря на Ливърпул Лорис Кариус след фрапантните му грешки във финала на Шампионската лига срещу Реал Мадрид (1:3) в украинската столица Киев. Мърсисайдци са приготвили 70 милиона евро за бразилския национал Алисон от Рома и това би могло да означава "нокаут" за кариерата на Кариус на вратата на тима, съобщава "Дейли Мейл".

Според изданието Ливърпул може да се възползва от заплахите на УЕФА за санкции срещу Рома заради неспазване на правилата за финансов феърплей. "Вълците" бяха наказани за това през 2015 година и бяха принудени да продават в следващите сезони. Така мърсисайдци успяха да вземат миналото лято голмайстора си Мохамед Салах от Рома за 42 милиона евро.

Тази година "джалоросите" също са принудени да регистрират позитивни цифри при трансферите, което може да ги накара и да се разделят с Алисон. 25-годишният бразилец обаче няма да е никак евтин за английския гранд, който ако плати 70 милиона евро, ще постави нов рекорд за вратар. Към момента най-доброто постижение е на Манчестър Сити, купил преди година друг бразилец Едерсон от Бенфика за 40 мииона евро.

Конкурент на Ливърпул за Алисон е и победилият го във финала на Шампионската лига Реал (Мадрид).