Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Ливърпул потрепери, но в крайна сметка стигна до успеха с 2:1 при гостуването си на Лестър от 4-ия кръг на Висшата лига. За успеха, който бе четвърти пореден за "червените", се разписаха Садио Мане (10) и Роберто Фирмино (45), за "лисиците" пък гол вкара Рашид Гезал.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)
 
Срещата започна с очакван натиск на гостите, които бързо-бързо стигнаха до гол. Той бе дело на Садио Мане в 10-ата минута и падна след прекрасен пробив на Анди Робъртсън. 
 
След попадението мърсисайдци неочаквано дадоха изцяло инициативата на Лестър, който не спираше да атакува.
 
С пропуски за "лисиците" се отчетоха Демарай Грей и Джеймс Мадисън, а Ливърпул само това чакаше. 
 
В края на първата част "червените" натиснаха своя съперник, както в първите минути и логичното се случи след изпълнение на корнер - Роберто Фирмино отбеляза с глава за 2:0.
 
Второто полувреме започна със силен натиск на Лестър, който в 63-ата минута си каза думата. 70-милионният страж на гостите Алисон опита да излъже Ихиеначо, но загуби топката от него, след което бившият футболист на Сити я пусна към опразнената врата за своя съотборник Рашид Гезал, който отбеляза за 1:2. Това бе първо допуснато попадение за "червените" от началото на сезона. 
 
До края Лестър имаше още няколко момента, в които можеше да отбележи, но Ливърпул показа стабилна защита и задържа преднината си, триумфирайки за 4-и пореден път от началото на сезона. 
 
Така мърсисайдци събират 12 точки на върха във Висшата лига, като са на 3 пред преследвачите си Тотнъм, Челси и Уотфорд, които обаче имат мач по-малко. Лестър пък остава на шестото място с актив от 6 пункта, но няколко отбора могат да ги изпреварят при успех в предстоящите си срещи.