Лийдс се наложи с 3:1 при гостуването на Лестър в мач от 21-ия кръг на Висшата лига. Това бе първа загуба за "лисиците" от месец и половина.

Много силен мач за отбора воден от Марсело Биелса направи Патрик Бамфорд, който се отличи с гол и две асистенции. 

Лестър поведе в 13-ата минута след отлична комбинация. Джеймс Мадисън направи двойно с Харви Барнс, който с много точен удар вкара топката във вратата на Мелие.

Лийдс успя да изравни резултата само две минути по-късно. Гостите направиха чудесна контраатака, при която Патрик Бамфорд изведе Стюарт Далас в наказателното поле на Лестър и вкара топката във вратата на Каспер Шмайхел.

Лестър вкара втори гол в 21-ата минута чрез Харви Барнс, но попадението не бе зачетено заради засада на Айосе Перес в хода на атаката. Лийдс също реализира в 32-ата минута, но попадението на Матеуш Глик също бе отменено заради засада.

Лийдс поведе с 2:1 в 70-ата минута, когато Рафиня пусна отличен извеждащ пас за Патрик Бамфорд, който без да се забавя изпрати топката в горния ляв ъгъл.

Последното попадение падна в 84-ата минута. Патрик Бамфорд нахлу в наказателното поле на Лестър, след което видя Джак Харисън и му подаде, а той не пропусна да вкара в опразнената врата.

Лестър е трети с 39 точки, а Лийдс е дванадесети с 29 точки.