Шефовете на Висша лига кроят луди планове за програмата през сезон 2019/20. Тогава общо 22 от срещите в английския елит би трябвало да се играят за закуска преди обяд местно време. Промените са планирани във връзка със следващия договор за телевизионните права в идните три сезона, твърдят британски медии.

Като вероятни начални часове за въпросните 22 сблъсъка от програмата на Висшата лига се спрягат 11:30 часа и 12:00 местно време. Това ще е прайм тайм за телевизиите и феновете на азиатския пазар, а той изглежда ще е определящ за футбола на Стария континент през следващите години.

Азиатските фенове със сигурност ще се зарадват за планираните промени, но някои английски привърженици може и да излязат на протест, ако се налага да стават рано в неделя сутрин, а не в нормален работен ден, за да гледат любимия си отбор.

Ако промените се реализират, това ще означава нарушаване на английските традиции заради азиатския пазар, който обаче ще носи повече пари на клубовете. И сега има срещи от Висшата лига в седем различни часове в края на седмиците. Най-ранните срещи от английския елит през миналия сезон започваха от 13:00 часа местно време (б.р. 14:00 българско време), което означава, че феновете са имали време дори да закусят и тогава да тръгнат за мач на любимия си отбор. Според английските медии не е изключено обаче заради азиатския пазар за в бъдеще да се забелязват и все повече празни седалки по стадионите на Острова.