Голмайсторът на Евертън Ромелу Лукаку очаква трансфер за 65 милиона паунда още преди началото на Евро 2016. Това призна бащата на белгийския национал Роджър Лукаку.

Манчестър Юнайтед, Челси, ПСЖ и Ювентус вече са водили преговори с агента на нападателя Мино Райола, а самият Лукаку преди време обяви, че би искал да играе в Шампионска лига. Юнайтед и Челси обаче не се класираха за най-престижния европейски клубен турнир.

„Евертън искат около 65 млн. паунда за Ром. Мисля, че трансферът ще е факт преди европейските финали. Ромелу ще реши бъдещето си, но повечето пъти агентите имат последната дума. Надявам се и мисля, че Мино Райола е честен човек”, сподели Роджър Лукаку пред Humo.

„Нещата с Ромелу ще бъдат уредени бързо. Дали сделката е готова? Почти. Миля, че ще е официална преди европейските финали. Той няма да ходи в Италия, защото там се играе по-защитно, прекалено трудно е за нападателя”, допълни бащата на белгийския нападател, който вкара 25 гола този сезон за Евертън във всички турнири и има договор с „карамелите” до лятото на 2019 година.