Манчестър Сити разби у дома Уулвърхемптън с 5:1 в мач от 36-ия кръг на английската Висша лига и отново е на точка зад лидера във временното класиране Арсенал, който обаче е с една изиграна среща повече. Голмайсторът на елита Ерлинг Холанд избухна с 4 от попаденията за успеха за "гражданите", като още през първото полувреме бе оформил своя хеттрик. Другият гол за тима от Манчестър бе дело на Хулиан Алварес, а Хуан хи-Чан вкара почетното попадения за "вълците".

В 12-ата минута Йошко Гвардиол вече бе оттиграл топката, когато бе ритнат от Райън Аит-Нури. Крейг Поусън посочи бялата точка, а Холанд не остави шансове на Жозе Са и реализира дузпата за 1:0. Шест минути по-късно отборът на Пеп Гуардиола можеше да удвои, но Са показа отличен рефлекс, за да спаси удар с глава на норвежкия нападател на Сити.

В 35-ата минута “гражданите” стигнаха до втори гол. Родри бе намерен в пеналтерията от Кевин де Бройне. Испанецът центрира към далечната греда, където Холанд засече топката и я прати неспасяемо в левия ъгъл за 2:0. В самия край на първото полувреме Холанд оформи своя хеттрик. Той бе препънат от Нелсън Семедо в наказателното поле. Поусън първоначално не посочи бялата точка, но след намесата на ВАР се стигна до още 11-метров наказателен удар, който бе реализиран от Холанд за 3:0.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

След почивката в 50-ата минута “гражданите” изградиха още една хубава атака, която завърши с технично изпълнение на Фил Фодън, но вратарят на гостите успя да се намеси. Три минути след това Хуан-хи Чан върна един гол за Уулвърхемптън, след като се възползва от грешка на Едерсон и вкара за 3:1.

В 54-ата минута Холанд отбеляза четвъртия си гол в мача. Той бе изведен от Фил Фодън, напредна към наказателното поле, справи се с двама бранители на “вълците”, и с хубаво изпълнение в далечния ъгъл не остави шансове на Са за 4:1. Шест минути по-късно пред норвежецът се откри още една добра ситуация. Този път обаче стражът на Уулвърхемптън спаси. В 74-ата минута Матео Ковачич стреля, но Са отново бе на точното място, за да остави резултата непроменен.

Пет минути преди края на редовното време на двубоя Манчестър Сити отбеляза пето попадение. Появилият се от резервната скамейка Хулиан Алварес получи хубаво подаване от Родри. След това аржентинецът завърши със самочувствие.

С успеха Сити събра 82 точки и се приближи на една от Арсенал, като отборът на Пеп Гуардиола е с мач по-малко. Уулвърхемптън е 11-ти с 46 пункта.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!