ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Манчестър Сити излъга Арсенал с 1:0 на „Етихад“ и се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на Англия - ФА Къп. „Гражданите“ стигнаха до победата с гол на Нейтън Аке (64), а само секунди преди това гредата бе помогнала на гостите. След по-малко от три седмици двата основни кандидата за трофея във Висшата лига ще си дадат среща отново, но този път на терена на "артилеристите" в Лондон.

Пеп Гуардиола заложи на повечето си основни играчи, докато Микел Артета бе направил шест промени от последния мач на лондончани. Въпреки това "артилеристите" стояха отлично на терена и имаха известно предимство през първото полувреме.

В петата минута Такехиро Томиясу стреля от границата на наказателното поле, топката се насочи към центъра на вратата, а вратарят на домакините Щефан Ортега се намеси блестящо. Четвърт час след това пред започналия за първи път като титуляр Леандро Тросар се откри невероятна възможност да изведе лондончани напред в резултата, но Ортега отново бе внимателен и предотврати попадение във вратата си. "Гражданите" отговориха четири минути по-късно, когато Кевин Де Бройне отправи фантастичен удар от границата на наказателното поле, но не намери целта.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

В 33-ата минута Еди Нкетия успя да достигне до центрирана от Леандро Тросар топка и отправи удар с глава, но също нямаше късмет да намери очертанията на вратата.

След почивката в 56-ата минута Кевин Де Бройне получи хубав пас в наказателното поле, успя да си открие пространство за удар, но Мат Търнър спаси вратата си.

В 64-ата минута Хулиан Алварес шутира от далечна дистанция, но топката срещна десния страничен стълб и след това тя стигна до Джак Грийлиш, който я пусна към Нейтън Аке и нидерландецът с техничен удар преодоля Търнър за 1:0.

До края на срещата гостите се опитаха да натиснат в търсене на изравнителен гол и Габриел Мартинели направи няколко опасни влизания в наказателното поле, но вратарят Щефан Ортега се намесваше решително. В крайна сметка Манчестър Сити отстрани "топчиите" и се класира за следващата фаза на надпреварата.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК