Ето как прогнозираха мача представителите на Еfbet Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Манчестър Сити победи трудно Челси с 1:0 на "Уембли" и се класира за финала на най-стария футболен турнир в света - ФА Къп. Бернардо Силва (84) вкара единствения гол в края на срещата, а "сините" не намериха начин да отвърнат на удара.

В 11-а минута Коул Палмър опита нестандартон изпълнение от много сериозна дистанция с прехвърлящ удар, но Ортега внимаваше и не стрещна трудности да улови. Пет минути по-късно Фил Фодън получи великолепен пас и остана очи в очи с Петрович, като успя да го преодолее, но не съумя да завърши на опразнената врата, а това бе страхотен шанс за Манчестър Сити.

В 29-а минута Николас Джаксън бе изведен на чиста позиция, като повече добре топката и бе сам срещу Ортега, но сенегалският нападател, след като премина противниковия вратар, се забави и пропиля огромна възможност, като пасът му към точката на дузпата също не бе точен. Осем минути по-късно Коул Палмър получи в наказателното и преодоля великолепно Родри, като опита удар с левия крак, който обаче бе спасен брилянтно от Ортега.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

След почивката в 49-а минута Николас Джаксън отново получи великолепен шанс, като бе сам срещу Ортега и стреля с десния крак, но вратарят на Манчестър Сити спаси с една ръка. Впоследствие Палмър по великолепен начин центрира към сенегалския нападател, който отправи изстрел с глава, но отново не съумя да се разпише.

В 53-а минута Манчестър Сити отправи първия си точен удар. Фил Фодън бе на стрелкова позиция от вътрешността на наказателното поле и шутира с левия крак, но Петрович внимаваше и изби встрани. Само две минути по-късно Коул Палмър имаше възможност да стреля от пряк свободен удар със своя силен ляв крак, като топката срещна ръката на Джак Грийлиш, който бе част от стената, а ръката му бе разперена широко встрани, но Майкъл Оливър подмина ситуацията, като дори не даде корнер на "сините". В 69-а минута появилият се като резерва Жереми Доку показа добра индивидуална техника, като премина двама противникови футболисти и стреля в близкия ъгъл, но Петрович отново бе на ниво и успя да реагира.

В 84-а минута Жереми Доку пусна чудесен пас към Кевин де Бройне, който не се забави и веднага центрира в наказателното поле успоредно на голлинията, като топката първоначално бе избита, но попадна на левия крак на Бернардо Силва, който матира защитата на "сините" и вратаря Петрович, за да вкара за 1:0. До края играчите на Гуардиола запазиха минималния си аванс и се класираха за финала, където очакват победителя от втородивизионния Ковънтри и Манчестър Юнайтед.

МАНЧЕСТЪР СИТИ - ЧЕЛСИ 1:0
1:0 Бернардо Силва (84)

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!