ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Шампионът Манчестър Сити срази Нотингам с 2:0 на "Етихад" и след шеста победа от шест кръга продължава да държи здраво първата позиция в класирането на английската Висша лига.

Дебют от първата минута за „гражданите“ пък направи дошлият през лятото от Уулвърхемптън Матеуш Нунеш, който стартира рамо до рамо с Родри в средата на терена. Именно испанецът пък бе един от главните действащи лица в двубоя, изкарвайки си глупав червен картон в началото на втората част.

Ман Сити си осигури ранен аванс в мача, след като Родри пусна брилянтен пас към откъсващия се отдясно Кайл Уокър. Англичанинът имаше шанс да овладее, но хитро върна топката леко назад с едно докосване. Там на перфектна позиция бе Фил Фодън (7), който с воле заби кълбото в долния десен ъгъл на вратата на Мат Търнър.

Новото попълнение Нунеш изпъкна с асистенция на голямата звезда Ерлинг Холанд (14) за 2:0. Португалският полузащитник получи отдясно на вратарското поле от Фоудън и центрира меко с едно докосване на втора греда, а там бе норвежката голова машина Холанд, който заби топката в мрежата на гостите.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

В началото на второто полувреме Родри и Гибс-Уайт се оказаха на тъчлинията в единоборство. Първоначално играчът на Нотингам блъсна Родри, но испанецът не му остана длъжен и започна да го блъска в гръб. Капката преля и Родри си позволи да хване за гушата съперника си с две ръце, докато в крайна сметка Гибс-Уайт не се оказа на земята. Главният съдия Антъни Тейлър показа директен червен картон, а след проверка с ВАР решението остана. Това бе първият червен картон в кариерата на 27-годишния Родри.

В 57-ата минута Тайво Авони започна да провокира стража Едерсон – нещо, на което бразилецът отговори, но в случая и на двамата бе показан по жълт картон. Темпото в мача спадна рязко след изгонването на Родри, а гостите не успяха да вземат инициативата.

В 70-ата минута Антъни Еланга центрира остро от границата на наказателното на втора греда, но Авони се размина с топката. В следващите 10-ина минути Нотингам продължи да владее топката и да създава положения, но те не бяха особено опасни за вратата на Едерсон. До края на мача пропуски направиха Еланга и Уили Боли за гостите.

С успеха „небесносините“ събраха актив от 18 точки и продължават да бъдат все така безупречни с 6/6 победи от началото на сезона в елита на Англия.

В други два мача от съботния ден във Висшата лига новакът Лутън записа първа точка от началото на сезона, завършвайки 1:1 с Уулвърхемптън. Наравно, но 0:0 завършиха и Кристъл Палас и Фулъм в лондонски двубой.

МАНЧЕСТЪР СИТИ - НОТИНГАМ 2:0
1:0 Фил Фодън (7), 2:0 Ерлинг Холанд (14)

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!