ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Шампионът Манчестър Сити се измъчи у дома и надви трудно Фулъм с 2:1 след дузпа в края на мача от 15-ия кръг на английската Висша лига.  Хулиан Алварес (17) вкара първия гол, а Андреас Перейра (28-дузпа) изравни, а за нарушението Жоао Кансело бе изгонен с директен червен картон. Все пак добавеното време Ерлинг Холанд (90+5-дузпа) спаси "гражданите" и ги качи на върха.

Домакините имаха инициативата от самото начало и поведоха в 17-ата минута с гол на Хулиан Алварес след подаване на Илкай Гюндоган. “Гражданите” вкараха още едно попадение в 25-ата минута, но то не бе зачетено заради засада. Удар с глава на Родри бе отразен от Лено, а Стоунс прати топката в мрежата, но испанецът бе пред защитата при центрирането на Де Бройне.

Секунди след отменения гол Винисиус изведе Хари Уилнъс зад защатата на домакините, Кансело го избута, а съдията отсъди дузпа и показа червен картон на бранителя. Решението бе потвърдено и след преглеждане на ситуацията с ВАР, а Андреас Перейра реализира в 28-ата минута отсъдената дузпа за 1:1. 

Численото преимущество не даде голямо предимство на Фулъм и “гражданите” стигнаха до още положения до почивката. Удар на Алварес бе отклонен, а Грийлиш стреля покрай вратата след добър пробив. В добавеното време на първата част Аканжи имаше шанс след центриране, но ударът му с глава не затрудни Лено.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

След час игра Уилсън излезе на добра позиция, но стреля неточно. Гуардиола реши, че има нужда от промени и в 63-ата минута пусна в игра Ерлинг Холанд и Фил Фодън, като извади Грийлиш и Алварес. Влизането на Холанд промени остротата на атаките на Ман Сити и тимът натисна в търсене на победата.

В 75-ата минута Холанд празнуваше, след като засече с глава центриране на Де Бройне. Играчите на домакините се радваха, но последва разглеждане с ВАР и решението бе, че нападателят е бил в засада.

В петата минута от добавеното време Кевин Де Бройне бе фаулиран в наказателното поле, а Ерлинг Холанд реализира отсъдената дузпа и донесе победата на домакините с 2:1.

След успеха Манчестър Сити се изкачи на върха с 32 точки и една повече от Арсенал, на който утре му предстои лондонско дерби като гост срещу Челси на "Стамфорд Бридж". Фулъм е седми с 19 точки.

По същото време Лийдс направи феноменален обрат у дома от 1:3 и надви Борнемут с 4:3, отдалечавайки се от зоната на изпадащите.

Автогол в края спаси Нотингам, който завърши 2:2 с Брентфорд и въпреки това остана последен с 10 точки, а Брайтън спечели с 3:2 при визитата си на Уулвърхемптън и излезе на шеста позиция с 21 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК