Носителят на трофея от миналия сезон Манчестър Сити разби като гост представящия се кошмарно от началото на сезона Арсенал с 4:1 и се класира за 1/2-финалите в турнира за купата на Лигата.

„Гражданите“ бяха по-активни през първата част и създадоха повече голови положения, но реализирах само едно попадение чрез Габриел Жезус (3) в самото начало още при първата създадена опасност пред вратата на противника. Бразилецът се разписа с глава след центриране на Зинченко.

„Артилеристите“ показаха по-добра ефективност и изравниха чрез Александър Лаказет (31) при едно от малкото си положения. Французинът реализира също с глава, а центрирането бе на Мартинели.

След почивката гостите продължиха да имат инициативата, а домакините тотално свалиха гарда. Рияд Марез (54) даде нова преднина на Сити с точно изпълнение на фаул. При удара му имаше огромен гаф на вратаря Алекс Рунарсон, който не се намеси добре и изби топката във вратата си.

В 59-ата минута Фил Фодън прехвърли вратаря Рунарсон от малък ъгъл. Точка на спора сложи Аймерик Лапорт (73), който засече центриране на Фодън отдясно след заучено изпълнение на корнер.

По-рано за тази фаза на надпреварата се класира и втородивизионният Брентфорд, който изхвърли Нюкасъл след домакинска победа с 1:0. Това е първо класиране на „пчеличките” за полуфинал на голям турнир в цялата им 131-годишна история.