Манчестър Юнайтед победи Астън Вила с 1:0 в мач от третия кръг и се класира напред в турнира за Купата на Англия - ФА Къп. "Червените дяволи" бяха без имащия мускулни проблеми Кристиано Роналдо и стигнаха до успеха с гол на Скот МакТоминей (8), а гостите от Бирмингам нацелиха веднъж напречната греда и на два пъти техни попадения не бяха признати след намесата на ВАР. 

Домакините започнаха по-добре и още в 8-ата минута поведоха, след като Скот МакТоминей се възползва от лошото позициониране на противниковата отбрана и се разписа във втори пореден двубой на "Олд Трафорд". 

След гола бирмингамци опитаха да отговорят на съперника. В 19-ата минута Джон МакГин стреля от границата на наказателното поле и Де Хеа се намеси подобаващо, но и страничният рефер вдигна флага си за засада. Десетина минути по-късно испанският страж спаси удар на Емилиано Буендия. След половин час игра Оли Уоткинс се измъкна от Виктор Линдельоф и нанесе удар, но топката срещна напречната греда. Две минути след това Мактоминей замалко да се превърне в антигерой за "червените дяволи" като бе на косъм да си вкара автогол. В 38-ата минута Люк Шоу отправи страхотен удар от дистанция по посока вратата на Астън Вила, но Мартинес успя да отклони топката в ъглов удар.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

В добавеното време на първата част Маркъс Рашфорд пропиля страхотна възможност да удвои аванса на "червените дяволи", опитвайки пас към Мейсън Грийнууд успоредно на голлинията, но Мат Кеш се намеси в последния момент. 

Пет минути след почивката играчите на Стивън Джерард реализираха попадение. Дани Ингс прати кълбото в мрежата на Де Хеа, но след дълъг преглед с ВАР съдията Майкъл Оливър не призна гола заради засада. В 53-ата минута бирмингамци отбелязаха ново попадение, което отново бе отменено заради засада. 

В 67-ата минута Мати Каш стреля мощно, но Де Хеа спаси. Четвърт час преди края Маркъс Рашфорд излезе очи в очи с Мартинес, но стражът на Вила се справи със ситуацията. В самия край на мача Езри Конса падна в наказателното поле след съприкосновение с Люк Шоу, но Оливър подмина ситуацията. 

Така Астън Вила записа трето поредно поражение във всички турнири и отпадна от ФА Къп, а Манчестър Юнайтед очаква своя сблъсък с Мидълзбро на 1/16-финалите в надпреварата.