Управата на Манчестър Юнайтед обмисля събарянето на легендарния „Олд Трафорд“, за да построи на негово място нов стадион за клуба. Това е един от вариантите, които се разглеждат от ръководството на „червените дяволи“, съобщава „Дейли Телеграф“.

Според информацията, скоро се очаква да бъде избрана и компанията, която ще се занимава със стадиона на Юнайтед. Един от вариантите е пълното събаряне на построения през 2010 г. „Олд Трафорд“, който в момента има капацитет от 74 140 зрители.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Ако това се случи, клубът ще построи ново съоръжение с вместимост от 90 000 места. Освен това в съседство ще бъде изграден и по-малък стадион, на който ще играят юношеските формации и женския отбор.

В същото време Манчестър Юнайтед е готов да разгледа и други варианти. Една от опциите е просто разширение на южната трибуна и увеличаване на капацитета до 80 000 зрители. Също така може да бъде направена цялостна реконструкция на стадиона без неговото събаряне, но с разширение на южната трибуна за увеличаване на вместимостта.