Манчестър Юнайтед се е договорил с Ерик тен Хаг да поеме тима от новия сезон, твърдят журналистите Марк Огдън и Роб Доусън от ESPN. Първият от тях е много близък с хора от клуба.

52-годишният нидерландец бе интервюиран от Юнайтед през миналия месец и е фаворит №1 за поста, като останалите спрягани имена са на Маурисио Почетино (ПСЖ), Луис Енрике (Испания) и Жулен Лопетеги (Севиля). Томас Тухел от Челси и Юлиан Нагелсман от Байерн също попадаха сред спекулациите, но при тях е доста по-сложно да се случи договорка.

Според американската медия Ерик тен Хаг ще бъде обявен в най-скоро време за нов мениджър на Юнайтед, като той ще напусне гранда Аякс.

Футболният директор Джон Мъртоув и техническият такъв Дарън Флетчър са търсили нов мениджър и са давали информация на изпълнителния директор Ричард Арнолд, който пък в крайна сметка е съобщавал идеите на собственика Джоел Глейзър. Шефовете в клуба са смятали, че треньорът на ПСЖ Маурисио Почетино е бил правилният избор, но Арнолд и Глейзър били категорични за Тен Хаг.

ПСЖ е пожелал 15 милиона паунда компенсация за услугите на аржентинеца, докато за Тен Хаг ще бъдат заплатени на гранда от Амстердам скромните 1,7 млн. паунда. Асистент на нидерландеца навярно ще бъде Рене Мюленстийн, който бе треньор в Юнайтед при сър Алекс Фъргюсън от 2007 до 2013 година. До края на сезона тимът ще бъде воден от германеца Ралф Рангник, който след това става съветник в клуба.