Манчестър Юнайтед обърна гостуващия Уест Хям с 3:1 на „Олд Трафорд“ и се класира за 1/4-финалите на турнира за Купата на Англия - ФА Къп.

Домакините натиснаха в началото и доминираха през първата част, но е успяха да стигнат до попадение, след като пропуски направиха Марсел Забицер и Алехандро Гарначо. Михаил Антонио пък пропиля най-изгодната възможност за гостите, след като бе изведен сам срещу Давид де Хеа, но испанският страж скъси ъгъла и отрази по впечатляващ начин.

След почивката "чуковете" започнаха по-активно и в 51-ата минута Томаш Сучек се извиси над всички в наказателното поле, за да засече центриране на свой съотборник, но Де Хеа внимаваше и отрази. Малко след това Саид Бенрама (54) навлезе от ляво в наказателното поле, преодолявайки Бруно Фернандеш и Хари Магуайър, за да стреля в обратния ъгъл за 0:1.

Последваха пропуски на Антонио за гостите и Каземиро за домакините. В 72-ата минута Бруно Фернандеш центрира и Каземиро засече с глава, пращайки топката в мрежата, но голът не бе зачетен заради след преглеждане с ВАР заради засада на бразилеца. Натискът на домакините продължи и в в 77-ата минута Фернандеш центрира от корнер на първа греда, а Найеф Ажер се опита да изчисти топката с глава, но я прати в собствената си врата за 1:1.

В последната минута от редовното време Вут Вегхорст шутира от границата на наказателното поле, топката рикошира в гърба на Ажер и Алехандро Гарначо (90) я прати във вратата за пълния обрат - 2:1. В последните секунди от добавеното време пък след груба грешка на Найеф Ажер топката стигна до Вут Вегхорст, който комбинира с Фред и бразилецът с удар от близка дистанция оформи крайното 3:1.

Така Манчестър Юнайтед преодоля трудно лондонския съперник и се класира за 1/4-финалите на турнира.