Манчестър Юнайтед победи трудно у дома Уест Хям с 1:0 след продължения и се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на Англия – ФА Къп. Скот Мактоминей (97) реализира единствения гол и прати „червените дяволи“ в следващата фаза.

Най-доброто положение за гол през първата част се разкри пред Линдельоф, който в 27-ата минута отправи удар с глава, получи се рикошет и вратарят на гостите Фабинаски изби с върха на пръстите си, а след това топката срещна и гредата.

След почивката също имаше само една чиста възможност за гол. В 53-ата минута Мейсън Грийнууд центрира отдясно към Маркъс Рашфорд, но Фабиански парира удара на нападателя. Двайсет минути по-късно мениджърът на домакините Оле Гунар Солскяер замени Ван де Беек и Матич с Бруно Фернандеш и Скот Мактоминей. Четири минути преди края на редовното време в игра за "червените дяволи" се появи и Единсон Кавани, който замени Грийнууд.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

В седмата минута на първото продължения Марсиал започна контраатаката на домакините и подаде на Фред, а бразилецът центрира към Маркъс Рашфорд. Английският национал пусна пас към нахлуващия на скорост Мактоминей, който със силен удар не остави шансове на Фабиански - 1:0. В 115-ата минута Мохамед Бенрама стреля в средата на вратата, но вратарят на домакините Хендерсън спаси.

Жребият за 1/4-финалите е в четвъртък, а по-рано втородивизионният Борнемут шокира Бърнли и след успеха си с 2:0 като гост изхвърли елитния тим от надпреварата.