Опашкарят Бърнли препъна Манчестър Юнайтед и двата тима завършиха 1:1 в мача си от 24-ия кръг на английската Висша лига.

През първото полувреме бяха отменени два гола на „червените дяволи“ след проверка със системата ВАР. Първият на Рафаел Варан с глава беше отменен заради засада на Хари Магуайър, който според съдията е влияел на ситуацията, докато при втория бе регистрирано нарушение в атака на Погба. Иначе Бен Мий си бе вкарал топката в собствената врата.

В 18-ата минута Маркъс Рашфорд изведе зад гърба си отляво в наказателното поле Люк Шоу, който пусна успореден на голлинията пас, а топката беше засечена от Пол Погба за 0:1.

Бърнли пък изравни две минути след началото на второто полувреме с първата си голова ситуация. Ашли Уестууд комбинира с Ваут Вегхорст в половината на Юнайтед, след което нидерландецът се измъкна с едно докосване от Магуайър и Скот МакТоминей. Последва извеждащ пас за Джей Родригес, който остана сам срещу Давид Де Хеа и не сгреши за 1:1.

Домакините можеха дори да стигнат до пълния обрат в 52-ата минута, когато Вегхорст стреля прекрасно с десния крак от дистанция, но Де Хеа спаси с една ръка. Бърнли продължи с натиска си и в 61-ата минута Дуайт МакНийл направи отличен пробив в половината на гостите, след което комбинира с Вегхорст вдясно в наказателното поле, но нападателят прати топката от външната страна на мрежата. Две минути след това самият МакНийл нанесе удар от дистанция, но право в ръцете на Де Хеа.

В 68-ата минута в игра за Ман Юнайтед се появи Кристиано Роналдо, който замени Единсон Кавани и „червените дяволи" вдигнаха леко оборотите. В 78-ата минута Рафаел Варан можеше да се разпише, но вратарят Поуп се отличи в брилянтна намеса и изби в корнер. След неговото изпълнение Роналдо стреля с глава, но над вратата. До края на мача така и не се стигна до друго попадение, а след равенството Юнайтед вече е пети с 39 точки, докато Бърнли остава последен с 14.

От грешната стъпка на „червените дяволи“ се възползва Уест Хям, който надви у дома Уотфорд с 1:0 и се завърна на четвъртата позиция. Единственото попадение в срещата падна в 68-ата минута и бе дело на една от звездите на "чуковете" Джарън Боуен.  След успеха си Уест Хям събра 40 точки и се завърна в топ 4, но всички отбори зад него имат доста по-малко мачове. 

Нюкасъл пък срази гостуващия Евертън с 3:1 и продължава със стабилизирането си след похарчените над 100 милиона евро през януарския трансферен прозорец. Това беше първа загуба на "карамелите" при новия им мениджър Франк Лампард. 

Пред почивката двата отбора си вкараха по един автогол. Гостите от Ливърпул поведоха, след като Джамал Ласелес прати топката в собствената си мрежа в 36-ата минута, а секунди по-късно същото стори и Мейсън Холгейт за 1:1.

През втората част Нюкасъл вкара два безответни гола и стигна до победата. Автори на попаденията бяха Райън Фрейър (56) и Киърън Трипиър (86), който вкара дебютния си гол с черно-бялата фланелка.

След успеха си „свраките“ вече не са в зоната на изпадащите. Тимът се изкачи до 17-ата позиция с актив от 18 точки и на една зад „карамелите“, които са 16-и във временното класиране.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЯ