Тотнъм и Манчестър Юнайтед завършиха 1:1 в мача им от 30-ия кръг на английската Висша лига. Стивън Бергвайн (27) даде преднина на домакините, но Бруно Фернандеш (81-дузпа) донесе точката за гостите.

Бившият мениджър на Юнайтед и настоящ на лондончани Жозе Моуриньо заложи в титулярния състав на голмайстора Хари Кейн. Английският национал не е играл за „шпорите” от Нова година, когато се контузи срещу Саутхемптън. Капитанът на лондончани обаче се възстанови напълно от травмата и сега ще е готов да играе срещу „червените дяволи“.

Двата отбора започнаха предпазливо, а "червените дяволи" играеха повече с топката през първата част, докато контраатаките на домакините бяха опасни.

„Шпорите“ поведоха в 27-ата минута, когато Стивън Бергвайн направи страхотен индивидуален пробив и разстреля Де Хеа за 1:0. За холандеца това бе трети гол в третия му домакински мач с екипа на лондончани.

Гостите бързо можеха да изравнят, но Лорис се намеси след удар на Санчес. Малко след това Де Хеа направи отлично спасяване след удар с глава на Сон.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

И след почивката "червените дяволи" имаха инициативата, а домакините чакаха своя шанс отново на контраатака.

След час игра мениджърът на гостите Оле Гунар Солскяер пусна в игра голямата звезда Пол Погба, който още при една от първите си комбинации с Бруно Фернандеш изведе чудесно Антони Марсиал, но Дайър успя да се намеси в последния момент. В 66-ата минута Марсиал бе близо до изравняване. Неговият удар обаче доведе до великолепно спасяване на Лорис.

В 80-ата минута натискът на гостите даде резултат. Пол Погба проби отлично отдясно и преодоля с лекота Ерик Дайър почти на аутлинията. Французинът навлезе в наказателното поле, където бранителят на Тотнъм го събори на земята, а съдията Джонатан Мос бе категоричен и посочи бялата точка. Положението бе преразгледано с ВАР, който потвърди отсъждането на рефера, след което Бруно Фернандеш (81-дузпа) изравни за 1:1.

Минута преди края на редовните 90 съдията отново посочи бялата точка за падане на Бруно Фернандеш без съприкосновение в наказателното поле и Жозе Моуриньо побесня. ВАР отново се намеси и този път Мос трябваше да промени решението си за дузпа, каквато нямаше.   

В последните секунди от петте минути добавено време Мейсън Грийууд имаше добра възможност за пълен обрат, но топката премина на сантиметри от целта.

След равенството Ман Юнайтед остава пети с 46 точки, а Тотнъм е осми с 42 преди останалите срещи от кръга.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА – 30 КРЪГ

От петък
Норич – Саутхемптън 0:3

0:1 Дани Ингс (49), 0:2, 0:2 Стюарт Армстронг (54), 0:3 Натан Редмънд (79)

Тотнъм - Манчестър Юнайтед 1:1
1:0 Стивън Бергвайн (27), 1:1 Бруно Фернандеш (81-дузпа)

В събота
14:30 часа: Уотфорд – Лестър
17:00 часа: Брайтън – Арсенал
19:30 часа: Уест Хям – Уулвърхемптън
21:45 часа: Борнемут – Кристъл Палас

В неделя
16:00 часа: Нюкасъл – Шефилд Юнайтед
18:15 часа: Астън Вила – Челси
21:00 часа: Евертън – Ливърпул

В понеделник
22:00 часа: Манчестър Сити – Бърнли

КЛАСИРАНЕТО ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА - ТУК