Манчестър Юнайтед е готов да се раздели с капитана си Хари Магуайър и Кристиано Роналдо през лятото. Двамата влязоха в конфликт, а 29-годишният английски национал прави и доста слаб сезон, съобщава Manchester Evening News.

Според изданието се очаква сериозна чистка на "Олд Трафорд" след края на сезона, за да се съберат пари за освежаване на състава. Останалите споменавани имена, които могат да си тръгнат пред лятото са вратарят Давид Де Хеа, Маркъс Рашфорд и Единсон Кавани.

Хари Магуайър бе привлечен с големи очаквания от Лестър през 2019 година, като тогава клубът плати рекордните 80 милиона паунда за правата му, правейки го най-скъпия защитник в света. Централният защитник обаче така и не успява да оправдае тези очаквания и почти сигурно от Юнайтед ще трябва да се разделят с него на загуба.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Въпреки всички критики, Магуайър отново бе повикан от националния селекционер на Англия Гарет Саутгейт за приятелските мачове с Швейцария и Кот д'Ивоар като част от подготовката за Световното първенство в Катар през зимата.

Порто пък следи внимателно ситуацията около Кристиано Роналдо и ще опита да го върне в Португалия, съобщава английското издание Football Insider. Кристиано игра за последно в родината си през 2003 година, когато защитаваше цветовете на Спортинг (Лисабон). В Порто дори са оптимисти, че могат да привлекат 37-годишния нападател. Той има договор с Манчестър Юнайтед до следващото лято, като ще напусне „Олд Трафорд“, в случай, че „червените дяволи“ не се класират за Шампионската лига.