ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Манчестър Сити се наложи с 1:0 над Брентфорд у дома и се върна към победите след равенството (1:1) с Челси в предишния кръг.

Първото положение в мача бе за Сити, като далечен удар на Фил Фоудън в долния десен ъгъл бе спасен от вратаря на гостите Марк Флекен. Брентфорд отговори с шут на Франк Ониека, който  не затрудни Едерсон.

След малко повече от половин час игра Кайл Уокър центрира, а Бернардо Силва стреля с глава близо до десния стълб.

Най-големият пропуск през първата част бе на младежа Оскар Боб, който влезе на скорост в наказателното поле, финтира хладнокръвно противник, но ударът му бе избит от защитник от голлинията.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

В 71-вата минута Ерлинг Холанд се разписа за 1:0. Той получи пас от Хулиан Алварес при бърза контраатака, преодоля на скорост подхлъзналия се Бен Ми  и излезе сам срещу вратаря Флекен, като вкара с удар по земя в десния му ъгъл. Това беше първи гол за норвежеца срещу Брентфорд във Висшата лига.

В 80-ата минута Холанд вкара втори гол с глава, но той не бе зачетен, тъй като се прецени, че норвежецът е бил в положение на засада.

В добавеното време на мача Фил Фодън от домакините преодоля вратаря Флекен, но той успя да докосне топката, която не влезе в мрежата.

С победата Сити се нареди на второ място в класирането на точка зад лидера Ливърпул и на една пред третия Арсенал.