Манчестър Сити спечели с 2:0 при визитата си на Евертън и се класира за 1/2-финалите на турнира за Купата на Англия - ФА Къп. Футболистите на Хосеп Гуардиола доминираха през целия мач на "Гудисън Парк" в Ливърпул и победиха с голове в края на Илкай Гюндоган (84) и Кевин де Бройне (90).

"Гражданите" записаха седма поредна победа над "карамелите" и продължават да мечтаят за четири трофея в рамките на един сезон тъй като имат шанс да спечелят всички турнири, в които участват.

Двата отбора бяха без титулярните си вратари. За "гражданите" пазеше Зак Стефън, а за домакините третият вратар Жоао Вириня, тъй като Пикфорд и Олсен са контузени. И двамата обаче нямаха много работа в първата част на двубоя, в която защитата на домакините се справи с натиска на гостите, отправили няколко удара чрез Стърлинг.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

И през втората част Сити продължи да владее топката в дълги периоди, като увеличи натиска и бе по-агресивният тим. След час игра младият Вириня направи блестящо спясаване, отразявайки удар на Стърлинг. Малко по-късно Фил Фодън можеше да го огорчи след хубав удар, но не намери очертанията на вратата.

"Гражданите" продължиха да притискат "карамелите" в очакване на своя момент. В 84-ата минута Вириня спаси удар на Лапортн, отклонявайки топката в гредата, но след това Илкай Гюндоган с летящ плонж я насочи към опразнената врата.

Домакините нямаха сили да отвърнат на удара и събитията отново бяха пред тяхната врата. В последната 90-а минута Родри изведе появилия се като резерв Кевин де Бройне през центъра, а белгиецът нямаше проблем да завърши и да сложи край на интригата.

По-рано през деня Саутхемптън разби втородивизионния Борнемут с 3:0 като гост и също продължи в следващата фаза на надпреварата.