Лидерът Манчестър Сити обърна Уест Хям с 2:1 в среща от 15-ия кръг на английската Висша лига и за трети пореден път стига до трите точки след късно попадение в последните десет минути. „Гражданите” спечелиха със същия резултат след обрат преди повече от седмица при визитата на Хъдърсфийлд, а след това и през седмицата у дома срещу Саутхемптън. В тези две срещи победните голове вкара Рахим Стърлинг, а срещу „чуковете” това стори Давид Силва (83). Така Сити записа 13-а поредна победа и изравни рекорда на Арсенал от сезон 2001/02 и Челси от миналия сезон за най-дълга успешна серия във Висшата лига в рамките на една кампания.

Футболистите на Хосеп Гуардиола очаквано доминираха срещу лондонския тим от самото начало и още във втората минута Рахим Стърлинг падна в наказателното поле, претендирайки за дузпа, каквато не бе отсъдена. В осмата минута Кояте засече с глава центриране от ъглов удар, но малко не достигна на Антонио да стигна до топката и да даде аванс на „чуковете”.

В 25-ата минута след удар на Давид Силва от границата на наказателното поле топката рикошира в тялото на Райс и Адриан успя да избие. Десет минути преди почивката Едерсон също се намеси решаващо след шут отблизо на Лансини. Минута преди края на първата част „чуковете” удариха. Кресуел центрира след късо изпълнение на корнер с Лансини, който му върна топката, а Анджело Огбона (44) с глава вкара за 2:2. Едерсон докосна топката, но не успя да я спре.

След почивката Рахим Стърлинг намери влезлия като резерва Габриел Жезус, който проби добре и центрира в малкото наказателно поле, където Николас Отаменди (57) засече топката и изравни за 1:1.

Последваха пропуски на Лерой Сане и Жезус след перфектни намеси на Адриан, а в 80-ата минута Уест Хям можеше да поведе, но Едерсон спаси удар на Михаил Антонио. Малко след това Давид Силва (83) наказа гостите, засичайки центриране на Де Бройне за 2:1. „Чуковете” имаха чудесен шанс да изравнят в първите секунди от добавеното време, но влезлият като резерва Диафра Сако пропусна да се разпише.

Така „гражданите” записа 13-а поредна победа и общо 14-а от началото на сезона, като с 43 точки са убедителни лидери преди дербито с Манчестър Юнайтед в следващия кръг на „Олд Трафорд”. Уест Хям е предпоследен с 10 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА