Лидерът Манчестър Сити обърна новака Хъдърсфийлд с 2:1 като гост в среща от 13-ия кръг и записа 11-а поредна победа в английската Висша лига.

Още в 13-ата минута голмайсторът на гостите Серхио Агуеро се разписа, но голът бе отменен заради засада. В заключителния четвърт час на първата част „гражданите” направиха няколко пропуска чрез Агуеро, Стърлинг и Фернандиньо, за да се стигне до последната 45-а минута, в която Николас Отаменди си вкара автогол и даде аванс на домакините. Така „териерите” поведоха без нито един точен удар.

Малко след почивката Рахим Стърлинг бе дръпнат в наказателното поле от Малоун и Серхио Агуеро (47-дузпа) изравни от бялата точка. Пет минути след това аржентинецът можеше да направи пълен обрат, но Льосъл изби удара му в корнер.

В 58-ата минута Лирой Сане изпълни перфектно пряк свободен удар, след който топката срещна напречната греда. Десет минути преди края Гуардиола включи в игра Габриел Жезус и малко след това бразилецът шутира, но топката рикошира в коляното на Рахим Стърлинг (84) и влезе във вратата за крайното 1:2.

След 12-ия си успех за сезона „гражданите” са лидери с 37 точки и имат аванс от 8 точки пред Манчестър Юнайтед. „Терерите” са на 11-а позиция с 15 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА